Chocoladekoekjes


Chocoladekoekjes zijn heerlijke en eenvoudige toetjes die bij jong en oud geliefd zijn. Deze knapperige koekjes zijn gevuld met stukjes chocolade en hebben een intense chocoladesmaak. Ze zijn perfect om van te genieten na een lekker diner. Met dit recept maak je ongeveer 20 chocoladekoekjes.

Voorbereidingstijd:15 minuten
Kooktijd:12-15 minuten
Categorie:Toetjes
Herkomst:
porties:20


Ingredienten:
  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 100 gram kristalsuiker
  • 100 gram bruine suiker
  • 1 ei
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 150 gram chocolade naar keuze (in stukjes)


Stap voor stap bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Mix in een kom de boter, kristalsuiker en bruine suiker tot een romig mengsel.
  3. Voeg het ei en vanille-extract toe en mix goed door elkaar.
  4. Zeef de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout boven de kom en meng tot een glad deeg.
  5. Voeg de stukjes chocolade toe en kneed deze voorzichtig door het deeg.
  6. Maak kleine balletjes van het deeg en leg deze op de bakplaat. Druk ze lichtjes plat met je handpalm.
  7. Bak de chocoladekoekjes in de voorverwarmde oven voor 12-15 minuten, of tot ze stevig aanvoelen aan de randen.
  8. Laat de koekjes afkoelen op een rooster voordat je ze serveert.

Chocoladekoekjes

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *