Kwarktaart


Kwarktaart is een heerlijk toetje dat makkelijk zelf te maken is. Het is een frisse taart met een romige vulling op basis van kwark. Kwarktaart is ideaal voor feestjes en speciale gelegenheden, maar ook gewoon lekker als dessert bij de maaltijd. In dit recept leer ik je stap voor stap hoe je zelf een kwarktaart kunt maken. Je zult zien dat het helemaal niet moeilijk is!

Voorbereidingstijd:30 minuten
Kooktijd:3 uur
Categorie:Toetjes
Herkomst:Nederlands
porties:8


Ingredienten:
  • 250 gram volkoren biscuitjes
  • 125 gram boter
  • 500 gram magere kwark
  • 250 ml slagroom
  • 100 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 6 gelatineblaadjes
  • Fruit naar keuze voor de topping


Stap voor stap bereiding:
  1. Maal de biscuitjes fijn in een keukenmachine of doe ze in een plastic zak en sla erop met een deegroller.
  2. Smelt de boter in een pannetje en meng dit met de verkruimelde biscuitjes.
  3. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en verdeel het biscuitmengsel gelijkmatig over de bodem. Druk goed aan met de achterkant van een lepel.
  4. Week de gelatineblaadjes in koud water.
  5. Mix de kwark, slagroom, suiker en vanillesuiker in een kom tot een glad mengsel.
  6. Verwarm een klein scheutje water in een pannetje en los hier de uitgeknepen gelatine in op.
  7. Voeg het gelatinemengsel toe aan het kwarkmengsel en mix alles goed door elkaar.
  8. Giet het kwarkmengsel over de biscuitbodem in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
  9. Zet de kwarktaart minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
  10. Decoreer de kwarktaart met het fruit naar keuze vlak voor het serveren.

Kwarktaart

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *