Afbeelding van pixabay.com. Deze afbeelding is automatisch gevonden en kan afwijken van de werkelijkheid.

Chocolade Lava Cake


Chocolade lava cake is een heerlijk en decadent dessert dat perfect is voor speciale gelegenheden of wanneer je jezelf wilt verwennen. Het bestaat uit een warme, smeltende chocoladecake met een zachte, vloeibare vulling van gesmolten chocolade. Het contrast tussen de luchtige cake en de romige vulling is gewoonweg verrukkelijk. En het beste van alles is dat het heel eenvoudig is om thuis te maken! Volg gewoon het onderstaande recept en geniet van deze heerlijke traktatie.

Voorbereidingstijd:15 minuten
Kooktijd:12-15 minuten
Categorie:Dessert
Herkomst:Internationaal
porties:4


Ingredienten:
  • 100 gram pure chocolade
  • 100 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels bloem
  • Extra boter en bloem voor het invetten van de bakvormpjes


Stap voor stap bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Vet de bakvormpjes (ramekins) in met boter en bestuif ze met bloem.
  3. Smelt de chocolade en boter au bain-marie. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt.
  4. Klop in een andere kom de eieren en suiker tot een luchtig mengsel.
  5. Voeg het chocolademengsel toe aan het eimengsel en roer goed door.
  6. Zeef de bloem boven het mengsel en spatel voorzichtig door tot alles goed gemengd is.
  7. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvormpjes.
  8. Bak de lava cakes in de voorverwarmde oven gedurende 12-15 minuten.
  9. Haal de bakvormpjes uit de oven en laat ze een paar minuten afkoelen.
  10. Keer de lava cakes voorzichtig om op een bord en serveer direct.
  11. Je kunt de lava cakes serveren met een bolletje vanille-ijs en wat verse bessen voor een extra feestelijk tintje.

Chocolade Lava Cake

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *