Afbeelding van pixabay.com. Deze afbeelding is automatisch gevonden en kan afwijken van de werkelijkheid.

Crumble met peren


Crumble is een heerlijk dessert dat perfect is voor de herfst en winter. Het is een dessert met een kruimelige topping en een zachte vulling eronder. In dit recept maken we een crumble met peren, wat zorgt voor een zoete en sappige vulling. De kruimelige topping wordt gemaakt met bloem, boter en suiker, en wordt knapperig in de oven. Serveer de crumble met een bolletje vanille-ijs voor een extra feestelijk toetje!

Voorbereidingstijd:15 minuten
Kooktijd:30 minuten
Categorie:Dessert
Herkomst:Nederlands
porties:4


Ingredienten:
  • 4 peren
  • 100 gram bloem
  • 50 gram boter
  • 50 gram suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel citroensap
  • Vanille-ijs (optioneel)


Stap voor stap bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in stukjes.
  3. Meng de peren in een kom met het citroensap en de kaneel.
  4. Doe de bloem, boter en suiker in een andere kom en wrijf met je vingers tot een kruimelig mengsel.
  5. Vet een ovenschaal in en verdeel de peren over de bodem.
  6. Strooi het kruimelmengsel gelijkmatig over de peren.
  7. Bak de crumble ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de topping goudbruin is.
  8. Laat de crumble iets afkoelen en serveer warm.
  9. Serveer eventueel met een bolletje vanille-ijs.

Crumble met peren

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *