Afbeelding van pixabay.com. Deze afbeelding is automatisch gevonden en kan afwijken van de werkelijkheid.

Bosbessenmuffins


Bosbessenmuffins zijn heerlijke zoete traktaties die perfect zijn als toetje. Ze zorgen voor een heerlijke combinatie van zachte, luchtige muffins en sappige bosbessen. Deze muffins zijn gemakkelijk te maken en vereisen geen ingewikkelde ingrediƫnten. Je kunt ze serveren met een bolletje vanille-ijs of gewoon op zichzelf als een smaakvolle lekkernij. Hier is het recept voor bosbessenmuffins in het juiste JSON-formaat:

Voorbereidingstijd:15 minuten
Kooktijd:20 minuten
Categorie:Toetjes
Herkomst:Nederlands
porties:12


Ingredienten:
  • 200 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 150 gram boter (gesmolten)
  • 2 eieren
  • 180 ml melk
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 200 gram verse bosbessen


Stap voor stap bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en plaats papieren muffinvormpjes in een muffinbakvorm.
  2. In een grote kom meng je de bloem, suiker, bakpoeder en zout.
  3. In een andere kom meng je de gesmolten boter, eieren, melk en vanille-extract.
  4. Giet het natte mengsel in het droge mengsel en roer tot alles goed gemengd is.
  5. Vouw voorzichtig de bosbessen in het beslag.
  6. Verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes.
  7. Bak de muffins gedurende 20 minuten of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
  8. Laat de muffins afkoelen in de vormpjes voordat je ze serveert.

Bosbessenmuffins

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *