Cheesecake
Cheesecake is een heerlijk toetje dat geliefd is bij velen. Met een knapperige koekjesbodem en een romige vulling is het een traktatie waar je van kunt genieten. In dit recept leer je hoe je een heerlijke cheesecake kunt maken. De bereidingstijd is ongeveer 1 uur en 5 minuten, inclusief de bereiding en baktijd. Deze cheesecake is geschikt voor 8 personen.

Voorbereidingstijd:20 minuten
Kooktijd:45 minuten
Categorie:Toetjes
Herkomst:Amerikaans
porties:8


Ingredienten:
  • 200 gram digestive koekjes
  • 100 gram gesmolten boter
  • 600 gram roomkaas
  • 200 gram suiker
  • 3 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 200 ml zure room


Stap voor stap bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
  2. Maal de digestive koekjes fijn in een keukenmachine of doe ze in een plastic zak en sla erop met een deegroller, tot ze fijn verkruimeld zijn.
  3. Smelt de boter in een pan op laag vuur en meng dit door de verkruimelde koekjes.
  4. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in. Druk het koekmengsel stevig aan op de bodem van de springvorm.
  5. Klop de roomkaas, suiker, eieren en vanille-extract in een kom tot een glad mengsel.
  6. Voeg de zure room toe aan het mengsel en roer goed door.
  7. Giet het roomkaas-mengsel op de bodem van de springvorm en verspreid gelijkmatig.
  8. Bak de cheesecake in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten, of tot de vulling stevig is geworden.
  9. Laat de cheesecake volledig afkoelen in de koelkast, bij voorkeur voor minimaal 4 uur.
  10. Serveer de cheesecake gekoeld en geniet ervan!

Cheesecake

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *