Aardbeienparfait
Aardbeienparfait is een heerlijk, verfijnd dessert dat perfect is voor speciale gelegenheden. Het bestaat uit een romig mengsel van aardbeienpuree, slagroom en eiwitten, dat wordt ingevroren tot een luchtige en smaakvolle parfait. Het is niet alleen lekker, maar ziet er ook prachtig uit wanneer het in plakjes wordt geserveerd. Met dit recept maak je een uitgebreide aardbeienparfait die je gasten zeker zal imponeren.

Voorbereidingstijd:30 minuten
Kooktijd:4 uur
Categorie:Dessert
Herkomst:Internationaal
porties:6


Ingredienten:
  • 500 gram verse aardbeien
  • 300 ml slagroom
  • 100 gram suiker
  • 4 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract


Stap voor stap bereiding:
  1. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Pureer de aardbeien met een staafmixer of in een blender.
  2. Scheid de eieren en bewaar alleen de eiwitten. Zorg ervoor dat er geen eigeel bij het eiwit zit.
  3. Klop de eiwitten stijf met een handmixer totdat er stijve pieken ontstaan.
  4. Klop in een aparte kom de slagroom met de suiker en vanille-extract totdat het stevig is.
  5. Voeg de aardbeienpuree toe aan de slagroom en meng voorzichtig tot alles goed gemengd is.
  6. Spatel nu voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten door het aardbeien-slagroommengsel.
  7. Bekleed een cakevorm met plasticfolie. Giet het mengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad.
  8. Dek de vorm af met plasticfolie en zet het minimaal 4 uur in de vriezer om op te stijven.
  9. Haal de parfait ongeveer 15 minuten voor het serveren uit de vriezer. Snijd het in plakjes en serveer het direct.
  10. Garneer de aardbeienparfait eventueel met verse aardbeien of een takje munt.

Aardbeienparfait

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *