Bananenbrood
Bananenbrood is een heerlijk toetje dat gemaakt wordt van rijpe bananen. Het is een smeuïg en zoet brood dat perfect is als dessert of als tussendoortje. Dit recept is eenvoudig en vereist geen speciale kookvaardigheden. Met een paar eenvoudige ingrediënten kun je een heerlijk bananenbrood maken dat iedereen zal verrassen. Het is ook een geweldige manier om rijpe bananen te gebruiken die anders misschien weggegooid zouden worden. Volg de onderstaande instructies om zelf een heerlijk bananenbrood te maken!

Voorbereidingstijd:15 minuten
Kooktijd:1 uur
Categorie:Toetjes
Herkomst:Nederlands
porties:8


Ingredienten:
  • 3 rijpe bananen
  • 150 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 ei
  • 75 gram boter
  • 50 gram gehakte walnoten (optioneel)


Stap voor stap bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een cakevorm in.
  2. Prak de bananen in een kom en meng ze met het vanille-extract.
  3. Smelt de boter in een pan of in de magnetron.
  4. In een andere kom meng je de bloem, suiker, bakpoeder en zout.
  5. Voeg het ei en de gesmolten boter toe aan de kom met de geprakte bananen en meng goed.
  6. Voeg de droge ingrediënten toe aan het bananenmengsel en roer tot alles goed gemengd is.
  7. Voeg desgewenst de gehakte walnoten toe en meng ze erdoorheen.
  8. Giet het beslag in de ingevette cakevorm en strijk de bovenkant glad.
  9. Bak het bananenbrood in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 1 uur, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
  10. Laat het bananenbrood afkoelen voordat je het uit de vorm haalt en serveer het als toetje of tussendoortje.

Bananenbrood

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *