Chocolademousse
Chocolademousse is een heerlijk en luchtig toetje dat perfect is om je maaltijd mee af te sluiten. Het is gemaakt van chocolade en slagroom en heeft een romige en smeuïge textuur. Dit recept is eenvoudig te volgen en vereist slechts een paar ingrediënten. Het is een geweldige keuze voor zowel volwassenen als kinderen. Of je het nu serveert na een feestelijke maaltijd of gewoon als een speciale traktatie, chocolademousse zal zeker een hit zijn. Hieronder vind je het volledige recept voor chocolademousse in het juiste JSON-formaat:

Voorbereidingstijd:15 minuten
Kooktijd:2 uur (opstijven in de koelkast)
Categorie:Dessert
Herkomst:Nederlands
porties:4


Ingredienten:
  • 200 gram pure chocolade
  • 4 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • Optioneel: chocoladeschilfers of slagroom, om te garneren


Stap voor stap bereiding:
  1. Breek de chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie. Laat de gesmolten chocolade iets afkoelen.
  2. Scheid de eieren en doe de eidooiers in een grote kom. Klop de eidooiers samen met de suiker tot een lichtgeel mengsel.
  3. Klop de slagroom stijf in een andere kom.
  4. Voeg de gesmolten chocolade toe aan het eidooiermengsel en meng goed door elkaar.
  5. Spatel voorzichtig de stijfgeklopte slagroom door het chocolademengsel totdat alles goed gemengd is.
  6. Klop de eiwitten stijf in een schone kom.
  7. Voeg de stijfgeklopte eiwitten toe aan het chocolademengsel en vouw ze voorzichtig in met een spatel.
  8. Verdeel het mengsel over glaasjes of schaaltjes en zet deze minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.
  9. Garneer de chocolademousse voor het serveren met chocoladeschilfers of een toefje slagroom, indien gewenst.

Chocolademousse

Laat hieronder weten of je het lekker vondt

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *